Update: Excelsior maakt verrassende move en stelt nieuwe technisch manager aan

Update: Excelsior maakt verrassende move en stelt nieuwe technisch manager aan

30 juni - 18:27 Laatste update: 08:46
15

Excelsior heeft de opvolger van de vertrokken technisch directeur Nick Kersten in huis. De Kralingers hebben in de persoon van Niels van Duinen de vacature ingevuld: hij wordt technisch manager. Van Duinen is de broer van voormalig Excelsior-speler Mike van Duinen.

Voor Van Duinen is het zijn eerste klus bij een betaaldvoetbalorganisatie. Voorheen was hij werkzaam als zaakwaarnemer bij Key United, het makelaarskantoor van zaakwaarnemers Frank Schouten en Guido Albers.

Van Duinen kan direct aan de bak bij Excelsior. Met Mats Wieffer (Feyenoord) is de eerste steunpilaar uit het promotieseizoen van de club vertrokken, terwijl topscorer Thijs Dallinga (Toulouse) en Reuven Niemeijer (Brescia) op het punt staan Exelsior te verlaten. 

Aan Van Duinen de taak om een Eredivisie-waardig elftal op de been te krijgen voor de start van de competitie. Eerder deze week werd bekend dat de wegen van Excelsior en Kersten scheidden. "Er ontstond helaas een situatie die niet wenselijk was, dus was het aan ons om in te grijpen", zei algemeen directeur Daan Bovenberg tegen het Algemeen Dagblad

Update: Excelsior heeft Niels van Duinen gepresenteerd als nieuwe technisch manager. In Kralingen volgt hij Nick Kersten op en gaat hij de technische portefeuille invullen. "Met Niels halen we iemand in huis die de spelersmarkt van binnen en buiten kent. Hij heeft in tien jaar tijd een gigantisch netwerk opgebouwd en is iemand die goed ligt bij clubs, spelers en agenten. Met Niels kiezen wij weer voor iemand die bij ons het podium krijgt om zichzelf verder te ontwikkelen op het gebied van bouwen aan het langetermijnbeleid van de club. Zijn profiel past perfect bij Excelsior en het team waarin hij komt te werken", reageert algemeen directeur Daan Bovenberg op de clubsite

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s