'Bundesliga-transfer lonkt voor Doan: PSV vraagt stevige transfersom'

'Bundesliga-transfer lonkt voor Doan: PSV vraagt stevige transfersom'

30 juni - 15:08 Laatste update: 15:18
162

Ritsu Doan staat voor een definitief vertrek bij PSV. SC Freiburg, de nummer zes van het afgelopen Bundesliga-seizoen, heeft zich gemeld voor de 24-jarige Japanner.

Freiburg wil op korte termijn zakendoen, melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. Doan staat in de belangstelling van meer Duitse clubs, maar de werkgever van Oranje-doelman Mark Flekken is het meest concreet. PSV vraagt de hoofdprijs voor Doan: acht à negen miljoen euro, inclusief bonussen.

Doan staat er goed op in de Bundesliga, nadat hij in het seizoen 2020/2021 op huurbasis uitkwam voor Arminia Bielefeld. Het is afwachten of Freiburg wil en kan voldoen aan de gevraagde transfersom, maar volgens het Eindhovens Dagblad is de ambitieuze Europa League-deelnemer bereid ver te gaan.

Doan staat nog twee jaar onder contract bij PSV. Hij kostte de Eindhovense club drie jaar geleden 7,5 miljoen euro toen hij overkwam van FC Groningen. Doan was nooit een onbetwiste basiskracht, al bewees hij vorig seizoen wel zijn waarde. In 24 Eredivisie-optredens, het merendeel na de winterstop, kwam hij tot acht treffers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast