Ten Hag past Malacia in: twee ervaren backs in huis, Spaans talent dringt aan

Ten Hag past Malacia in: twee ervaren backs in huis, Spaans talent dringt aan

6 juli - 11:55 Laatste update: 6 juli - 11:55
133 Reacties

Lars Teunissen

Tyrell Malacia is officieel speler van Manchester United. Erik ten Hag is gecharmeerd van de linkervleugelverdediger en heeft zich sterk gemaakt voor zijn komst. In wat voor situatie komt Malacia terecht op Old Trafford? VoetbalPrimeur neemt een voorschot.

Waar de Feyenoord-back in eerste instantie naar het Olympique Lyon van Peter Bosz leek te verkassen, trok United toch aan het langste eind. The Mancunians hadden vijftien miljoen euro, plus twee miljoen euro aan bonussen, over om de Franse club af te troeven. Zeker van een basisplaats is de Oranje-international ondanks zijn prijskaartje allerminst, gezien de hevige concurrentie op de linkerflank.

1. Luke Shaw
Luke Shaw begint qua carrière-opbouw langzamerhand uit te groeien tot de Marcelo van Manchester United. Hoewel niet altijd verzekerd van een basisplaats, speelt hij al sinds de zomer van 2014 op Old Trafford. Shaw is tevens Engels international en heeft internationale ervaring. Zijn contract loopt door tot de zomer van 2023, al heeft United de optie om die met één jaar te verlengen. De verwachting is dat hij ook na de zomer in Manchester speelt, waardoor Ten Hag lef moet tonen om Malacia direct de voorkeur te geven boven de 26-jarige 'routinier'.

2. Alex Telles
Het is de 29-jarige Alex Telles sinds zijn komst - United betaalde in 2020 bijna 20 miljoen euro voor hem aan FC Porto - amper gelukt om Shaw uit de basis te verdrijven. In de laatste fase van het seizoen kreegde Braziliaan wel kansen van interim-manager Ralf Rangnick, maar dat kwam door de blessure van Shaw. Ondanks zijn schat aan ervaring lukte het de oud-speler van Galatasaray en Internazionale en niet om over een langere periode eerste keus te zijn op de linkerflank.

Ook Telles beschikt nog over een doorlopend contract, tot medio 2024. Tot dusver heeft nog geen enkele club zich concreet gemeld voor de Braziliaan, waardoor het aannemelijk is dat ook hij komend seizoen nog in de selectie van Ten Hag actief is.

3. Álvaro Fernandez
Wie? Álvaro Fernandez. De negentienjarige back speelde nog geen enkel duel in de hoofdmacht van United, maar werd in september 2020 wel als grote belofte overgenomen van Real Madrid. Fernandez staat bekend om zijn voetballende vermogen en mocht de laatste wedstrijden van het afgelopen seizoen ruiken aan het echte werk, toen hij door Rangnick bij de selectie werd gehaald. Heeft Ten Hag de Spaans jeugdinternational niet meer nodig na de komst van Malacia, of concurreert hij wel degelijk met de Nederlander, Shaw en Telles?

Conclusie
Malacia moet er hard aan trekken, wil hij een vaste waarde worden in de Premier League. Met het WK in aantocht zal hij zich in de kijker van Louis van Gaal willen spelen. De concurrentie bij United is niet mals, maar Malacia heeft bij Feyenoord bewezen een vechter te zijn. En bij Ten Hag, die als trainer van Ajax al overwoog naar Ajax te halen, heeft de 'Pitbull' een streepje voor.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s