Barcelona gaat voor zwarte cijfers en sluit tv-deal voor 207,5 miljoen euro

Barcelona gaat voor zwarte cijfers en sluit tv-deal voor 207,5 miljoen euro

30 juni - 16:05
33

FC Barcelona heeft de eerste troefkaart uitgespeeld om financieel weer gezond te worden. Tien procent van de La Liga-televisierechten zijn verkocht voor 207,5 miljoen euro.

De koper is Sixth Street, een Amerikaanse investeringsmaatschappij met meer dan 60 miljard aan beheerd vermogen en toegezegd kapitaal. De nieuwe partner van Barça investeerde ook in het stadion van aartsrivaal Real Madrid en bezit twintig procent van de aandelen van NBA-franchise San Antonio Spurs.

Barcelona heeft ook plannen om een deel van de merchandising- en licentietak te verkopen. Dat is nodig, omdat de Catalaanse grootmacht weer gezond moet worden om de achterstand op Real Madrid in te kunnen halen. Het verschil in La Liga tussen de Spaanse topclubs was afgelopen seizoen dertien punten. Real won bovendien weer de Champions League.

Nu is het de vraag wanneer Barça ook kan doorpakken op de transfermarkt. Franck Kessié (AC Milan) Andreas Christensen (Chelsea) wachten door de salarisregels in Spanje nog steeds op groen licht, terwijl de club zich ook wil versterken met onder meer Robert Lewandowski (Bayern München) en Raphinha (Leeds United).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie