Feyenoord heeft 'Bambi' in huis gehaald: 'Hopelijk hier een andere bijnaam'

Feyenoord heeft 'Bambi' in huis gehaald: 'Hopelijk hier een andere bijnaam'

30 juni - 16:44
19

Mats Wieffer staat sinds deze week tot zijn lichte verbazing op het trainingsveld bij Feyenoord. Als speler van Excelsior kon hij niet bevroeden dat zijn carrière zo'n vlucht zou nemen.

Wieffer verruilde Excelsior deze zomer voor Feyenoord, waar hij nu drie trainingen in de benen heeft. "We zijn al lekker aan het draaien, al voel ik aan mijn bovenbenen dat er hier wel anders wordt getraind", zegt de 22-jarige middenvelder tegen RTV Rijnmond. "Hier wordt er meer op druk zetten getraind. Meer partijen, dat vind ik wel lekker."

"Het besef begint wel een beetje te komen", vervolgt Wieffer over zijn droomtransfer. "Al is het ook nog wel onwerkelijk, want als je bij Excelsior speelt ga je er niet vanuit dat je naar Feyenoord gaat. Ik ben niet direct voor de basis gehaald. Dat is ook niet logisch na zo'n goed seizoen van hen en al helemaal niet als iedereen blijft. In de voorbereiding moet ik laten zien dat ik er kan staan als anderen uitvallen."

Wieffer, die zich richt op de 6- en 8-positie, heeft sinds zijn overstap van FC Twente naar Excelsior, nu twee jaar geleden, een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ook fysiek. "Bij Excelsior kreeg ik snel Bambi als bijnaam. Toen lag ik heel veel op de grond en was ik heel iel. Dat is niet echt meer zo, dus ik hoop wel dat ik hier een andere bijnaam krijg. Fysiek moet er nog genoeg gebeuren, maar ik ben geen Bambi meer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast