Jong AZ versterkt zich met oude Ajax-bekende: 'Zien elke dag een enorme drive'

Jong AZ versterkt zich met oude Ajax-bekende: 'Zien elke dag een enorme drive'

30-06-2022 21:01 Laatste update: 21:02
37

Jong AZ heeft zich versterkt met Joshua Pynadath. De twintigjarige Amerikaan tekent een contract tot 2024 en wil zo snel mogelijk aansluiten bij het eerste elftal van de Alkmaarders. 

Dat laat AZ via de officiële kanalen weten. Ondanks zijn leeftijd heeft Pynadath al behoorlijk wat grote clubs achter zijn naam staan. De aanvaller speelde eerder bij in de jeugdopleiding bij Real Madrid en stapte twee jaar later over naar Jong Ajax. Pynadath liep de laatste tijd stage bij Chelsea, maar kon niet op tijd een werkvergunning verkrijgen. Jong AZ gaf hem aan het einde van het seizoen de kans een trainingstraject af te werken, waar de Amerikaan voor geslaagd is. 

Voor Pynadath is zijn missie duidelijk: zo snel mogelijk aansluiting vinden bij het eerste elftal van AZ. "Ik ging bij het team meetrainen om te zien hoe het paste", zegt de aanvaller op de clubsite. "Meteen zag ik dat dit een goede plek voor mij is. De sfeer in de kleedkamer past bij mij. Het belangrijkste is ook: sinds dag één is er vanuit de club een goede carrièreplanning voor mij. We gingen meteen bezig met hoe ik mezelf kan opbouwen voor de volgende stap, namelijk het eerste team van AZ."

Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg is blij met de aanvaller. "Joshua is een technisch vaardige speler. Een zeer goede beweger. Hij is in staat de één tegen één-duels uit te spelen, wat resulteert in goals en assists. We zien bij hem iedere dag een enorme drive om het uiterste uit zichzelf te halen. Joshua heeft dusdanig veel indruk achtergelaten dat we met hem verder willen. Hij heeft potentie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie