Mazraoui: 'Heb er wel over nagedacht, maar ben geen Hakim en geen Donny'

Mazraoui: 'Heb er wel over nagedacht, maar ben geen Hakim en geen Donny'

30-06-2022 21:46
54

Noussair Mazraoui benadrukt dat hij weloverwogen heeft besloten voor Bayern München te kiezen. De rechtsback verlaat Ajax op 24-jarige leeftijd en heeft in het verleden bij voormalig medespelers gezien dat de stap naar het buitenland groot is. Toch vreest Mazraoui er niet voor dat zijn avontuur in Duitsland mislukt.

Donny van de Beek en Hakim Ziyech vertrokken na een sterk seizoen bij Ajax naar respectievelijk Manchester United en Chelsea. In een afscheidsinterview met Ajax TV krijgt Mazraoui de vraag of de huidige situatie van het tweetal hem aan het denken heeft gezet. "Ja en nee. Wel als ik keek naar welke stap ik zou maken, maar ik was er altijd wel van overtuigd dát ik de stap wilde maken", aldus de vleugelverdediger.

"Het heeft er veel mee te maken waar je naartoe gaat. Ik heb er wel over nagedacht of ik naar Engeland wilde, omdat jongens als Hakim en Donny daar spelen. Blijkbaar is die competitie nog net iets zwaarder", merkt hij op. "Maar ik ben geen Hakim en geen Donny. Niemand kan van tevoren weten of je het ergens gaat maken."