'Bergwijn heeft geen trek in degradatievoetbal en gaat alleen maar naar Ajax'

'Bergwijn heeft geen trek in degradatievoetbal en gaat alleen maar naar Ajax'

1 juli - 06:50 Laatste update: 07:15
268

Volgens Marcel van der Kraan bestaat er geen enkele twijfel meer over: Steven Bergwijn gaat deze zomer naar Ajax vertrekken. De chef Telesport van De Telegraaf denkt daarnaast dat Antony volgend seizoen 'gewoon' in Amsterdam te bewonderen is.

De afgelopen week wordt Bergwijn nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Everton. "Het is alleen de vraag of Bergwijn degradatievoetbal wil spelen, want dat speelde Everton de afgelopen jaren", zegt Van der Kraan in een video-item van De Telegraaf. "Die raken hun beste speler kwijt, Richarlison, die gaat naar Tottenham."

Meerdere toonaangevende media maakten in de afgelopen dagen melding van de aanstaande transfer van de Braziliaan. Naar verluidt is er zeventig miljoen euro met de overgang gemoeid. Daarmee tasten The Spurs diep in de buidel voor de komst van Richarlison en wordt een uitgaande transfer van Bergwijn weer een stukje waarschijnlijker.

Bergwijn zou bij The Toffees een veelvoud kunnen verdienen van het bedrag dat Ajax hem wil betalen. "De vraag is wat kunnen bieden naast heel veel geld, heel veel salaris. Het sportieve plaatje telt voor Bergwijn ook. Want, let maar op: die gaat alleen naar Ajax", is Van der Kraan stellig.

Antony
De Telegraaf-journalist acht een vertrek van Antony in de huidige transferperiode onwaarschijnlijk. "Ik zie het niet gebeuren. Het totale plaatje gaat al naar de 150 miljoen voor Ten Hag. Als je Frenkie, Malacia en Martínez hebt... Daarnaast zal er best nog wel wat bijkomen. Als je meteen tachtig miljoen moet uitkeren voor Antony, dat is iets dat ik niet zie gebeuren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.