Neymar is welkom in Engeland: 'Het shirt met nummer tien ligt klaar voor hem'

Neymar is welkom in Engeland: 'Het shirt met nummer tien ligt klaar voor hem'

1 juli - 09:56
36

Newcastle United wil Neymar met open armen ontvangen. In het geruchtencircuit wordt de Braziliaanse vedette van Paris Saint-Germain gelinkt aan een vertrek uit de Franse hoofdstad en daar speelt Newcastle-speler Joelinton slim op in.

Na de Saoedische overname zijn The Magpies een van de weinige clubs die kunnen voldoen aan de vraagprijs van PSG. Joelinton doopt zichzelf om tot zaakwaarnemer en probeert zijn landgenoot over te halen naar St James' Park te komen. "Als hij hierheen komt... Ik kan niet uitleggen wat dat voor me zou betekenen", zegt hij in de podcast Cast FC. "Hij is een idool, een grootheid in de voetballerij. Dus, de uitnodiging staat: Ney, mocht je dit horen, je bent welkom. Ik zal voortdurend naar je toe komen rennen op het veld. Je krijgt de bal", knipoogt hij.

Bij Newcastle speelt Allan Saint-Maximin met rugnummer tien, maar daar kan volgens Joelinton verandering in komen. Neymar mag, zo stelt de Braziliaan, zijn eigen nummer behouden. "Trainer, bel hem. Het shirt met nummer 10 ligt klaar voor hem", lacht Joelinton. 

Neymar zou door PSG naar de uitgang verdreven worden. Binnen de club heerst naar verluidt het gevoel dat de duurste speler aller tijden zijn torenhoge verwachtingen na vijf seizoenen niet heeft ingelost, waardoor een vertrek bespreekbaar is. Neymar ligt nog tot de zomer van 2025 vast in Parijs.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s