Bijen doet stap terug bij FC Emmen en gaat zelf verder: 'Ik begrijp zijn keuze'

Bijen doet stap terug bij FC Emmen en gaat zelf verder: 'Ik begrijp zijn keuze'

1 juli - 13:26
14

Peet Bijen komt voorlopig niet meer in actie voor FC Emmen. De eredivisionist meldt vrijdag dat de centrale verdediger stopt met groepstraining om volledig fit te worden.

Bijen maakte in de voorbereiding minuten tegen zowel DZOH (1-0) als vv Drenthina (7-0), maar voelt zich niet topfit en gaan individueel verder. "Een fitte Peet Bijen is absoluut van waarde voor onze ploeg", reageert trainer Dick Lukkien. "Ik begrijp zijn keuze en hoop dat hij weer helemaal de oude wordt. Dan zouden we daarna kunnen kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen."

De oud-speler van FC Twente en ADO Den Haag speelt sinds augustus 2021 voor FC Emmen en had vrijwel het hele seizoen nodig om te herstellen van een langdurige blessure. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen maakte Bijen rentree.

"Ik heb een ontzettend goed gevoel bij FC Emmen", zegt hij. "Ze gaven me het vertrouwen, ook al was ik geblesseerd. Ik wil me dolgraag bij deze club laten zien, maar eerst wil ik fysiek weer helemaal in orde zijn. Daar ga ik alles aan doen bij mijn fysiotherapeut. Mijn intentie is om topfit weer bij FC Emmen aan te sluiten, maar je weet niet wat er in de tussentijd gaat gebeuren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.