Manchester City heeft beet: Engels international Phillips komt over van Leeds

Manchester City heeft beet: Engels international Phillips komt over van Leeds

4 juli - 11:00 Laatste update: 11:08
36

Kalvin Phillips is officieel speler van Manchester City. De 26-jarige middenvelder groeide op in Leeds, genoot zijn hele jeugdopleiding bij Leeds United en speelde zeven jaar in de hoofdmacht. Nu laat hij zijn thuisbasis achter voor de Engelse kampioen.

Phillips tekent voor zes seizoenen bij City. De clubs doen geen mededelingen over de transfersom, maar volgens Engelse media kost Phillips een slordige 58 miljoen euro. Bij Leeds United groeide hij de laatste jaren uit tot onbetwiste basiskracht. In 2020 debuteerde de middenvelder voor de Engelse nationale ploeg en intussen heeft hij 23 interlands op zijn naam staan. 

"Ik ben dolblij met mijn transfer naar Manchester City", reageert Phillips op de website van zijn nieuwe club. "Dit is de beste club van het land met een ongelooflijke selectie en een manager (Pep Guardiola, red.) die terecht wordt gezien als de beste ter wereld. Om onder Pep te spelen, is een droom die uitkomt."

Bij City is Phillips de derde zomeraanwinst. Eerder wisten The Citizens Erling Haaland en Stefan Ortega al te strikken. "Kalvin is een speler die we lang hebben bewonderd, op zowel nationaal als internationaal niveau", aldus directeur voetbalzaken Txiki Begiristain. "Hij is een formidabel talent met een fantastische wil om te winnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast