Luuk de Jong al gearriveerd in Eindhoven, medische keuring inmiddels afgelegd

Luuk de Jong al gearriveerd in Eindhoven, medische keuring inmiddels afgelegd

1 juli - 21:04 Laatste update: 21:23
365

PSV meldt dat Luuk de Jong vrijdag al in Eindhoven aanwezig is en inmiddels de medische keuring heeft afgerond. Sevilla FC plaatste per ongeluk een afscheid op de clubwebsite voor de Nederlander en sindsdien is de transfer naar PSV in een stroomversnelling beland. 

PSV meldt dat De Jong al de medische keuring heeft afgerond, al is nog niet bekend of de spits deze succesvol heeft doorstaan. De verwachting is dat De Jong zo snel mogelijk aansluit bij de groep en maandag meegaat naar het trainingskamp in Duitsland. PSV is al enkele tijd bezig om De Jong terug naar Eindhoven te halen, maar tot vrijdag verliepen de onderhandelingen stroef. Volgens het Eindhovens Dagblad betaalt PSV ongeveer drie miljoen euro voor de spits. 

De Jong was tussen 2014 en 2019 al actief bij de club uit de lichtstad. In die vijf jaar speelde hij 248 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij 135 keer scoorde en 72 assists gaf. In 2019 vertrok de spits naar Sevilla FC, dat hem in 2021 verrassend aan FC Barcelona verhuurde. De Jong lag tot 2023 vast bij de Spaanse club. Bij een positieve medische keuring kan De Jong maandag mee naar het trainingskamp in Duitsland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s