'Ajax met Brobbey akkoord, maar de twee clubs zitten nog heel ver uit elkaar'

'Ajax met Brobbey akkoord, maar de twee clubs zitten nog heel ver uit elkaar'

1 juli - 22:24 Laatste update: 22:34
442

Brian Brobbey lijkt hard op weg naar Ajax, maar RB Leipzig kan nog altijd voor de transfer gaan liggen. De vraagprijs van de Duitse club ligt nog altijd ver van het bedrag dat de Amsterdammers bieden voor de twintigjarige spits. 

Dat weet De Telegraaf te melden. Vrijdag leek Brobbey hard op weg naar Ajax en werd gemeld dat de spits persoonlijk akkoord is met Ajax. De twintigjarige speler heeft een akkoord met Ajax bereikt tot de zomer van 2027. Er rest echter nog één struikelblok voor de landskampioen, namelijk de vraagprijs van Leipzig. 

De Duitse club wil naar verluidt 25 miljoen euro zien voor de goaltjesdief, waardoor het gat tussen de vraagprijs en het bod van Ajax (15 miljoen euro) enorm groot is. Ajax is niet bereid het bod met een dergelijke marge te verhogen, waardoor de twee clubs nog altijd in de onderhandelingsfase zitten. 'Alleen als Leipzig bereid is de vraagprijs fors te laten zakken of als er een constructie met een doorverkooppercentage wordt bedacht, heeft de transfer kans van slagen', aldus De Telegraaf. 

Wat wél duidelijk is, is dat Brobbey niet wil terugkeren naar Leipzig. Brobbey keerde het afgelopen half jaar terug naar Amsterdam op huurbasis en wil bij Ajax blijven. Brobbey maakte een sterke indruk in die periode en was een belangrijke pion in het behalen van de 36ste landstitel van de Amsterdammers. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s