KNVB betuigt spijt aan Pauw na openbaring: 'Het had haar niet mogen overkomen'

KNVB betuigt spijt aan Pauw na openbaring: 'Het had haar niet mogen overkomen'

1 juli - 22:54 Laatste update: 1 juli - 22:54
110

De KNVB heeft gereageerd op het statement van Vera Pauw, waarin de oud-bondscoach en voormalig speelster zegt meermaals seksueel te zijn misbruikt door hoge voetbalfunctionarissen die werkzaam waren bij de KNVB. De voetbalbond erkent dat er fouten zijn gemaakt en wil intern en met Pauw in gesprek. 

Dat meldt de KNVB in een reactie aan persbureau ANP. Pauw meldde vrijdagavond aan het NRC en op Twitter dat zij 35 jaar geleden seksueel misbruikt is door een hoge voetbalfunctionaris. Later gebeurde dat nog twee maal. Alle drie de daders zouden werkzaam zijn geweest in de voetbalwereld. "De fouten die in het rapport worden benoemd erkennen we en hadden haar niet mogen overkomen", meldt de KNVB. 

"In het persoonlijk contact met Vera hebben wij ervaren dat deze situatie helaas zeer veel impact op haar heeft en dat spijt ons", vervolgt de voetbalbond. "We willen zo snel mogelijk, maar wel uitermate zorgvuldig de aanbevelingen uit het rapport intern en met Vera bespreken zodat we acties kunnen uitzetten. Ook met het oog op herstelbemiddeling."

De inmiddels 59-jarige Pauw liep naar eigen zeggen 35 jaar lang rond met het geheim. Momenteel is de oud-speelster bondscoach van het nationale vrouwenelftal van Ierland. Tussen 2004 en 2010 was Pauw bondscoach van de Oranjevrouwen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie