Last-minute-deal tussen PSV en Simons: 'John de Jong knap gefikst'

Last-minute-deal tussen PSV en Simons: 'John de Jong knap gefikst'

2 juli - 06:59
195

PSV is achter de schermen maanden bezig geweest met het aantrekken van Xavi Simons. Op de dag van de bekendmaking bereikte de club pas een akkoord met de negentienjarige speler, die transfervrij overkomt van Paris Saint-Germain.

Simons zette deze week zijn handtekening onder een contract tot 2027 bij PSV. "John de Jong heeft de onderhandelingen gedaan, hij heeft dit heel knap gefikst", vertelt algemeen directeur Marcel Brands. "In contracten zitten vaak clausules, maar daar praten wij niet over. Tussen Paris Saint-Germain en ons is er geen afspraak. In dit geval kan de speler ook geen afspraak met PSG maken (omdat Simons transfervrij was, red.). Dat is ook niet aan de orde. Wij hebben wel dingen afgesproken met elkaar, maar daar kan ik niet opgaan."

PSV was al sinds maart bezig met de komst van Simons. "Ruud van Nistelrooij heeft hem en zijn familie en zaakwaarnemer gesproken. Het was pas rond op de avond dat we het bekend hebben gemaakt. PSG wilde hem houden en daar kunnen we niet tegenop, maar we hebben wel een beter sportief pad voor hem. Je hebt dan wel hem en de zaakwaarnemer nodig om daarvoor te kiezen. Dat heeft hij op het allerlaatste moment ook gedaan."

Het verhaal gaat dat er een gelimiteerde afkoopsom in het contract van Simons staat. "Daar zijn wij niet zo van", zegt Brands. "Nee, daar houden we niet van."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s