Quinten Timber moet wennen aan faam na topseizoen: 'Het voelt nog steeds gek'

Quinten Timber moet wennen aan faam na topseizoen: 'Het voelt nog steeds gek'

2 juli - 11:28 Laatste update: 12:04
42

Quinten Timber draaide een topseizoen bij FC Utrecht en ontwikkelde zich razendsnel. De middenvelder speelde 31 duels in de Eredivisie en vindt het nog steeds gek dat kinderen hem op een handtekening vragen. 

Dat geeft Timber toe in een uitgebreid interview met Voetbal International. De 21-jarige Timber stond in het begin vooral bekend als 'het broertje van', maar de jonge speler maakt zelf ook een stormachtige ontwikkeling door. "Ik weet hoe het voelt om als klein jongetje profvoetballers te zien en een handtekening te vragen", zegt Timber. "Het voelt nog steeds gek, dat kinderen dat aan mij vragen. Ik ben er net. Dat je denkt: Waarom zou je nu mijn handtekening willen?"

Timber heeft inmiddels ook de kans gekregen zijn eigen held te ontmoeten en daar rolt een verrassende naam uit. "Vorig seizoen speelden we tegen Go Ahead Eagles, met Jacob Mulenga. Hij was vroeger mijn grote held. Dat heb ik hem die dag verteld. Hij vond dat zó mooi dat hij me zijn shirt gaf. Dat vond ik echt een bijzonder moment. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat er jongetjes naar mij kijken, zoals ik naar Jacob keek", aldus Timber.

De 21-jarige speler wordt in verband gebracht met een stap hogerop, maar Timber is daar eigen zeggen niet mee bezig. "Het is belangrijk dat ik rustig blijf. Het is mooi al die positieve aandacht. Maar het kan ook snel omslaan. Het is daarom belangrijk dat ik altijd dicht bij mezelf blijf. Ik heb me goed ontwikkeld, maar het kan nog altijd beter", besluit de middenvelder. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s