Ajax kan geen vuist maken: 'We weten dat zij verder zijn, maar verschil was enorm'

Ajax kan geen vuist maken: 'We weten dat zij verder zijn, maar verschil was enorm'

2 juli - 15:30
96

Alfred Schreuder kijkt met gemengde gevoelens terug op de verloren oefenwedstrijd tegen SC Paderborn (5-2). De Ajax-trainer is teleurgesteld over het resultaat, maar spreekt van een leerzame week in De Lutte.

Tegen Paderborn, dat uitkomt in de 2. Bundesliga, hield Ajax voor rust nog stand. Na rust liepen de Duitsers weg. "Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was enorm", concludeert Schreuder na afloop bij Ziggo Sport. Na rust bracht de oefenmeester zes jeugdspelers in, die vorig jaar voor Ajax O18 speelden. "Ik vind het wel teleurstellend dat het verschil zo groot is. We weten dat Paderborn verder is, maar het verschil was veel te groot."

Daartegenover was Schreuder te spreken over het spel van Mohamed Ihattaren en Kian Fitz-Jim, terwijl hij ook Jay Gorter een sterke indruk vond maken. "Je ziet die jongens aanhaken, dat is mooi om te zien", zegt hij. Over mogelijke transfers wil de keuzeheer weinig kwijt. "We kijken ook zelf wat we hebben. Wat de toekomst gaat brengen, gaan we zien."

Schreuder kan, nu het trainingskamp in De Lutte erop zit, de balans opmaken. Van een zure nasmaak is geen sprake. "Je probeert als trainer wat verder te kijken. Voor mij is het een hele leerzame week geweest."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast