PSV volgt voorbeeld Ajax en Feyenoord en weet tweede oefenpartij niet te winnen

02-07-2022 17:00
143

PSV heeft zijn tweede wedstrijd van de oefencampagne niet weten te winnen. Op De Herdgang trof de ploeg van Ruud van Nistelrooij Cercle Brugge. De Eindhovenaren gaven een 2-0 voorsprong in de slotfase uit handen: 2-2.

Wederom begon aanwinst Walter Benítez onder de lat, terwijl Ki-Jana Hoever zijn officieuze debuut maakte. Verder deed PSV het in de eerste helft grotendeels met de gevestigde namen. Cercle startte fel en maakte het de manschappen van Van Nistelrooij in de openingsfase lastig. Vrijwel direct nadat de Belgische storm was gaan liggen, sloeg Noni Madueke toe: 1-0.

Daar bleef het voor rust bij. In de tweede helft kreeg een groot deel van wat afgelopen seizoen Jong PSV was de kans zich in de kijker te spelen. Mathijs Tielemans verdubbelde de marge na een goede individuele actie van Johan Bakayoko. Cercle deed twintig minuten voor tijd iets terug, waarna een slotoffensief volgde. In de blessuretijd tekende Kevin Denkey voor zijn tweede van de middag. Daar bleef het bij, waardoor PSV na de 6-0 oefenzege op het Duitse BW Lohne voor het eerst dit seizoen gelijkspeelt.

Net als Ajax (5-2 nederlaag tegen SC Paderborn) en Feyenoord (0-7 nederlaag tegen FC Kopenhagen) wint ook PSV de tweede oefenpartij van het seizoen niet. Na het weekend reist PSV af naar Marienfeld, waar een trainingskamp wordt afgewerkt. Volgende week zaterdag is Arminia Bielefeld daar de volgende tegenstander.