'Barcelona is eruit en stelt Memphis-vraagprijs vast: spits mag weg uit Camp Nou'

'Barcelona is eruit en stelt Memphis-vraagprijs vast: spits mag weg uit Camp Nou'

02-07-2022 17:16 Laatste update: 18:28
154

Memphis Depay mag vertrekken bij FC Barcelona. Tot dusver is een nieuwe contractaanbieding van de Catalanen uitgebleven. Naar verluidt gaat die er ook niet komen en mag de Oranje-international bij het juiste bod weg.

Xavi Hernández beschouwt Memphis niet als een 'essentiële speler' voor zijn toekomstvisie, waardoor de club vanuit economische overwegingen van de Nederlander af wil, meldt AS. Naar verluidt staat Barcelona open voor onderhandelingen, wanneer geïnteresseerde clubs bereid zijn tussen de 25 en dertig miljoen euro te betalen.

Barça zou de zaakwaarnemer van Memphis al op de hoogte hebben gesteld van de toekomstplannen van Xavi. Aangezien het huidige contract van de aanvaller volgende zomer afloopt, lijkt Barcelona Memphis te willen slijten. Zolang het bod rond de 25 miljoen euro ligt, zullen de Catalanen een transfer niet bemoeilijken, klinkt het.

Memphis werd vorige zomer transfervrij overgenomen van Olympique Lyon, waardoor Barcelona hem deze zomer met winst kan verkopen. Tijdens de interlandperiode gaf de spits te kennen graag in Catalonië te blijven, maar die kans lijkt te slinken. Het afgelopen seizoen kroonde Memphis zich met twaalf competitietreffers tot clubtopscorer van Barcelona.