Oranje Leeuwinnen boeken zege in uitzwaaiwedstrijd en kunnen naar EK gaan toeleven

Oranje Leeuwinnen boeken zege in uitzwaaiwedstrijd en kunnen naar EK gaan toeleven

02-07-2022 19:50 Laatste update: 19:53
22

De Oranje Leeuwinnen hebben zaterdagavond de laatste oefeninterland met een zege afgesloten tegen Finland. Het spel was niet altijd even overtuigend, maar dankzij twee doelpunten van Vivianne Miedema werd de eindstand op 2-0 bepaald. 

De Oranjevrouwen speelden in een volgepakte Grolsch Veste en de sfeer zat er goed in. Sherida Spitse werd voor het begin van de wedstrijd nog even in het zonnetje gezet, aangezien de voetbalster 200 interlands heeft gespeeld voor Nederland. De thuisploeg begon beter aan het duel en kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel, maar de goede voorzet van Lynn Wilms ontbrak telkens. 

Na een klein half uur werd de ban toch gebroken. Miedema werd niet aangepakt door de Finse verdediging en besloot op de rand van het zestienmetergebied uit te halen. De bal zeilde in de verre hoek en daarmee was de score geopend. Ondanks de voorsprong was het tempo laag en werd het de Finnen niet te lastig gemaakt. Daniëlle van de Donk leek de 2-0 te maken, maar de treffer werd afgekeurd wegens een lichte overtreding. 

In het tweede bedrijf wist Miedema nog een keer te scoren en werd de voorsprong verdubbeld. Het spelbeeld veranderde weinig en na ruim een uur werden enkele speelsters gewisseld. De Oranjevrouwen sluiten de vriendschappelijke reeks af met een overwinning en kunnen naar het EK gaan toeleven. Op 9 juli is Zweden de eerste tegenstander. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie