Parsons leeft naar EK toe: 'We zijn zoveel beter geworden dan tegen Engeland'

Parsons leeft naar EK toe: 'We zijn zoveel beter geworden dan tegen Engeland'

3 juli - 08:48
30

Bondscoach Mark Parsons begint op 9 juli aan het EK met de Oranje Leeuwinnen. De Engelsman is zeker van zijn zaak en zegt dat zijn team een metamorfose heeft ondergaan sinds de ruime nederlaag tegen Engeland. 

De Oranjevrouwen wonnen zaterdag de uitzwaaiwedstrijd tegen Finland met 2-0 en beginnen over zes dagen aan het landentoernooi. "Ik zei voor het duel met Engeland tegen mijn stafleden dat we na deze wedstrijd een totaal ander team zouden zijn. En dat is gebeurd", meent Parsons na de overwinning op Finland. "We zijn zoveel beter geworden en weten van elkaar wat we moeten doen. Dat is een flinke opsteker."

Oranje won weliswaar van Finland, maar de ploeg kwam moeilijk door de stugge verdediging van de Finnen heen, zag ook Parsons. "We moeten beter zijn voor de wedstrijd tegen Zweden, zeker aanvallend. Je wilt altijd op volle toeren draaien, maar we moeten ook kijken naar waar we vandaan komen. We hebben weer een stap voorwaarts gezet."

De Oranje Leeuwinnen staan op 9 juli tegenover Zweden. Op 13 juli is Portugal de tegenstander en op 17 juli wacht Zwitserland. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie