Lukkien kan snel weer lachen na mislopen Dost: 'Kun je alleen maar trots op zijn'

Lukkien kan snel weer lachen na mislopen Dost: 'Kun je alleen maar trots op zijn'

3 juli - 20:59
23

Dick Lukkien baalt er uiteraard van dat Bas Dost niet terugkeert bij FC Emmen. De coach wil echter niet lang bij de pakken neerzitten. De contractverlenging van Miguel Araujo zorgde ervoor dat Lukkien al snel weer kon lachen.

In de afgelopen weken flirtte Emmen met Dost, die uit de jeugd van de promovendus afkomstig is. Tot een comeback leidde het echter niet: Dost koos voor een overstap naar FC Utrecht. "Ik had Bas er graag bij gehad, maar we leven niet onder een steen: we zagen ook dat hij meerdere opties had", zegt Lukkien tegen RTV Drenthe.

"Hij kiest nu voor Utrecht, natuurlijk vind ik dat zonde. Het is niet zo dat wij onze pijlen alleen op Bas Dost hebben gericht. Het moment was ideaal, maar als een speler een andere keuze maakt dan heb je dat alleen maar te respecteren."

Vlak nadat duidelijk werd dat Dost niet naar Drenthe komt, kwam er ook goed nieuws: sterkhouder Araujo tekent bij en gaat met Emmen mee terug naar de Eredivisie. "Een groot compliment naar de club en Ronald (Lubbers, voorzitter van Emmen, red.) , want hij heeft hier echt maanden aan werk in gestoken. Als je een transfervrije speler van het kaliber Araujo aan je weet te binden, dan kun je daar alleen maar trots op zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast