'Tweede keeper zijn is niet echt leuk, of moet bij Tottenham zijn voor miljoentje'

'Tweede keeper zijn is niet echt leuk, of moet bij Tottenham zijn voor miljoentje'

3 juli - 21:14
31

Roy Kortsmit was de afgelopen twee jaar de reservedoelman van NAC Breda, maar door het vertrek van Nick Olij maakt de 29-jarige sluitpost promotie. Daar is Kortsmit blij mee, want hij was niet erg gelukkig met zijn rol als tweede doelman.

NAC pikte Kortsmit twee seizoenen geleden transfervrij op, nadat hij kampte met een flinke schouderblessure. Al die tijd moest Kortsmit het met een rol achter Olij doen. "Tweede keeper zijn is niet echt heel leuk, of het moet bij Tottenham zijn voor een miljoentje", vertelt de goalie bij BN DeStem. "Dan is het wat beter, misschien. De laatste twee jaren waren best moeilijk."

"Als je nog wat kansen ruikt, ga je daar op inspelen en nog wat harder je best doen. Maar Nick Olij was extreem goed vorig jaar, ik had nul kansen", gaat Kortsmit verder. "Dan is je motivatie niet waar het moet zijn. Als je nog aan het begin van je carrière staat, kun je er mogelijk van genieten, maar voor mij was het een ander verhaal. Als reservedoelman raak je het gevoel van echt profvoetballer zijn een beetje kwijt. Dat mis je heel erg. Nu voel ik dat het er weer aan gaat komen. Ik heb er superveel zin in."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast