PSV verkoopt Doan na 68 duels met winst aan Bundesliga-verrassing Freiburg

PSV verkoopt Doan na 68 duels met winst aan Bundesliga-verrassing Freiburg

05-07-2022 09:06
90

Ritsu Doan heeft PSV definitief verlaten. SC Freiburg, de nummer zes van de Bundesliga, lijft de 24-jarige aanvaller voor 8,5 miljoen euro in. Doan tekent voor meerdere jaren in Duitsland.

Doan stond in de belangstelling van meer Duitse clubs, maar Freiburg was het meest slagvaardig: de werkgever van Oranje-doelman Mark Flekken contracteert de Japanner voor meerdere seizoenen. De Bundesliga is bekend terrein voor Doan: in het seizoen 2020/2021 kwam hij op huurbasis uit voor Arminia Bielefeld.

Het PSV-contract van Doan liep nog twee jaar door. Hij kostte de Eindhovense club drie jaar geleden 7,5 miljoen euro toen hij overkwam van FC Groningen. Doan was nooit een onbetwiste basiskracht, al bewees hij vorig seizoen wel zijn waarde. In 24 Eredivisie-optredens, het merendeel na de winterstop, kwam hij tot acht goals.

Op de officiële kanalen van Freiburg laat Doan weten blij te zijn met zijn transfer. "Ik kijk uit naar mijn rentree in de Bundesliga en ik denk, dat Freiburg de juiste plek is om zowel op persoonlijk vlak als met het team te groeien."