Van den Brom: 'Spelers aangeboden, maar weten ze in Nederland welk niveau dit is?'

Van den Brom: 'Spelers aangeboden, maar weten ze in Nederland welk niveau dit is?'

4 juli - 09:22
56

John van den Brom heeft niet lang stilgezeten na zijn razendsnel beëindigde avontuur in Saudi-Arabië. De trainer werd na één competitiewedstrijd al aan de dijk gezet door Al-Taawon en maakt zich nu klaar voor de Champions League-voorrondes met de Poolse kampioen Lech Poznan.

Van den Brom werd in december ontslagen bij KRC Genk en zijn Saudische avontuur duurde dus ook niet lang. Na een redelijke campagne in de groepsfase van de Aziatische Champions League werd de eerste competitiewedstrijd direct met 4-0 verloren. "De volgende dag zijn we gewoon gaan trainen. Ergens in de nacht werd ik gebeld: niet de president, maar de eigenaar had besloten dat het klaar was. Konden we onze koffers weer inpakken. Zo uit het niets. Opeens was het klaar", vertelt Van den Brom aan Voetbal International.

De Amersfoorter haalt er zijn schouders over op. "Je gaat niet naar zo'n land voor de cultuur of de sportieve ambities. Je gaat er naartoe voor het avontuur én de financiële voorwaarden. Je weet dat dit soort dingen daar kunnen gebeuren. Alles is vervolgens keurig afgehandeld. Het waren een paar fantastische dagen."

Nu wacht een nieuwe klus bij Lech Poznan, dat dinsdag al aan zijn Champions League-avontuur begint. "Op basis van data en statistieken waren ze bij mij uitgekomen. Ze hadden gekeken naar resultaten maar ook naar de speelwijze en de mate waarin talenten een kans kregen", aldus Van den Brom, die niet veel tijd krijgt om te acclimatiseren. "Wij hebben negen dagen met de groep gewerkt op trainingskamp, nu volgt al de Champions League. En vervolgens begint een moordend tempo aan wedstrijden. Komend weekend spelen we de Super Cup, dan is de return in de Champions League en vervolgens start de competitie. En zo gaat dat ongeveer door tot aan het WK, deze winter."

Ondertussen is de transferperiode in volle gang en krijgt Van den Brom volop goedbedoelde adviezen uit Nederland. Heel veel kan hij daar echter niet mee. "Veel mensen weten me te vinden sinds ik hier heb getekend. Er worden de laatste tijd veel spelers aangeboden, vooral uit Nederland. Ook spelers waarvan je denkt: hebben ze in Nederland wel door wat voor een niveau dit is? Dit is de kampioen van Polen, er spelen bijna alleen maar internationals. Niet iedereen kan hier zomaar aanhaken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast