Gemengde gevoelens bij Brands: 'Everton-transfer wordt er doorheen gedrukt'

Gemengde gevoelens bij Brands: 'Everton-transfer wordt er doorheen gedrukt'

4 juli - 12:53 Laatste update: 14:06
41

Marcel Brands houdt gemengde gevoelens over aan zijn periode als technisch directeur van Everton. De nieuwe baas van PSV, die inmiddels drie dagen in het Eindhovense zadel zit, vond het soms moeilijk werken in Engeland.

"Everton is een prachtige club, maar uiteindelijk heb ik niet de voldoening gekregen die ik graag had willen hebben. Zodra je denkt dat je een beetje de grip hebt, verlies je die ook weer heel snel", vertelt Brands aan de NOS.

Ruim drie jaar hield Brands het vol op Goodison Park. Vorig jaar moest hij hemel en aarde bewegen om Carlo Ancelotti te behouden. De Italiaan vertrok uiteindelijk naar Real Madrid. "Omdat hij niet meer de steun van de eigenaren voelde. Ontzettend zonde. Ancelotti is niet alleen een uitstekende trainer, maar ook een fantastisch mens." Ancelotti won afgelopen seizoen de Spaanse titel en Champions League met Real Madrid.

Tegen de zin van Brands werd vervolgens Rafa Benítez de nieuwe Everton-manager. Die deed rechtstreeks zaken met grootaandeelhouder Farhad Moshiri. "Een transfer wordt er dan doorheen gedrukt omdat de manager een speler kent en de eigenaar daarin meegaat onder het mom: Marcel, je hebt misschien wel gelijk, maar zie het maar als een kadootje voor de manager."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast