Leeds United presenteert Sinisterra en breekt transferrecord Feyenoord

Leeds United presenteert Sinisterra en breekt transferrecord Feyenoord

07-07-2022 13:32 Laatste update: 14:12
96

Het is officieel: Luis Sinisterra verruilt Feyenoord voor Leeds United. De Engelsen betalen 25 miljoen euro voor de 23-jarige Colombiaan, die de boeken ingaat als de duurste speler in de historie van de Rotterdamse club. Het bedrag kan door bonussen nog verder oplopen.

Feyenoord verkoopt Sinisterra met forse winst. In 2016 maakte de buitenspeler voor twee miljoen euro de oversteek naar Europa. Aanvankelijk had hij het lastig, maar de laatste jaren werd Sinisterra steeds bepalender, met een uitstekend seizoen in de Eredivisie en Conference League als hoogtepunt.

Leeds betaalt Feyenoord in eerste instantie 25 miljoen euro, waardoor Sinisterra het transferrecord in Rotterdam breekt. Die eer stond jarenlang op naam van Dirk Kuyt, die in 2006 voor achttien miljoen euro naar Liverpool verkaste. De transfersom van Sinisterra kan door bonussen nog oplopen tot naar verluidt 30 miljoen.

Sinisterra tekent op Elland Road voor vijf seizoenen. Hij is de beoogde opvolger van sterspeler Raphinha, die kan kiezen uit Chelsea, Arsenal en FC Barcelona. Leeds had aanvankelijk ook interesse in PSV-uitblinker Cody Gakpo.

Leeds-manager Jesse Marsch behoedde Leeds United in de laatste speelronden van de Premier League voor degradatie en heeft nu de vrije hand gekregen om te investeren in zijn selectie. Brenden Aaronson, Tyler Adams, Darko Gyabi, Rasmus Kristensen en Marc Roca gingen Sinisterra de laatste weken al voor in totaal 80 miljoen euro voor.