Eriksen kiest voor Ten Hag: 'Daardoor heb ik nog meer zin in toekomst'

Eriksen kiest voor Ten Hag: 'Daardoor heb ik nog meer zin in toekomst'

15-07-2022 16:00 Laatste update: 16:33
40

Brentford heeft slechts een halfjaar kunnen genieten van de kunsten van Christian Eriksen. De Deen geldt na Tyrell Malacia als de tweede aanwinst voor Manchester United in het Erik ten Hag-tijdperk. Eriksen tekent een driejarig contract op Old Trafford.

United was samen met Brentford en Tottenham Hotspur in de race om Eriksen in te lijven. Maandag werd bekend dat de middenvelder zijn jawoord aan The Mancunians had gegeven. Door zijn hartaanval van ruim een jaar geleden nam de medische keuring meer tijd in beslag dan gewoonlijk, maar Eriksen heeft de keuring succesvol afgerond.

Eriksen moest vorig jaar noodgedwongen vertrekken bij Internazionale, omdat het in de Serie A niet is toegestaan met een hartkastje te spelen. Brentford pikte hem in januari van dit jaar op. Met de Deen in de gelederen handhaafde de promovendus zich knap met een dertiende plaats in de Premier League.

"Manchester United is een speciale club", reageert Eriksen op de clubsite. "Ik heb vaak op Old Trafford mogen spelen, maar het zal geweldig zijn om dat in het rode shirt van United te mogen doen." 

"Ik heb gezien hoe Erik ten Hag werkte bij Ajax en weet hoeveel voorbereiding hij en zijn staf in elke dag stoppen", vervolgt Eriksen. "Het is duidelijk dat hij een geweldige coach is. Ik heb met hem gesproken en meer geleerd over zijn visie en de manier waarop hij wil spelen. Daardoor heb ik nog meer zin in de toekomst. Ik heb nog steeds grote ambities, kan nog altijd heel veel bereiken en dit is de perfecte plek om dat te doen."