'Fortuna Sittard en aanvoerder Rienstra nu al 'met wederzijds goedvinden' uiteen'

'Fortuna Sittard en aanvoerder Rienstra nu al 'met wederzijds goedvinden' uiteen'

4 juli - 14:28 Laatste update: 14:48
34

Aanvoerder Ben Rienstra heeft zijn laatste wedstrijd voor Fortuna Sittard gespeeld, meldt De Telegraaf. De 32-jarige routinier kreeg al de ruimte om een transfer af te ronden en heeft nu zijn contract laten ontbinden.

Rienstra hoefde zich niet op de eerste training van het seizoen te melden, liet Fortuna Sittard op 26 juni weten. De verdedigende middenvelder staat nog één jaar onder contract, maar volgens De Telegraaf wordt die verbintenis voortijdig verbroken. Beide partijen gaan 'met wederzijds goedvinden' uit elkaar en Rienstra kan in alle rust kiezen uit meerdere geïnteresseerde clubs, klinkt het.

De geboren Alkmaarder heeft al liefst 313 Eredivisie-wedstrijden in de benen. Voordat hij in 2020 bij Fortuna neerstreek, kwam Rienstra uit voor Heracles Almelo, PEC Zwolle, AZ, Willem II en sc Heerenveen. Zijn enige buitenlandse uitstapje was bij het Turkse Kayserispor. In de voorbereiding op dit seizoen werden bij hem hartproblemen geconstateerd, maar Rienstra heeft alsnog groen licht gekregen om zijn carrière voort te zetten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast