'Bergwijn in de wachtkamer: Ajax krijgt mondelinge afspraken moeilijk op papier'

'Bergwijn in de wachtkamer: Ajax krijgt mondelinge afspraken moeilijk op papier'

5 juli - 06:45 Laatste update: 09:12
216

Het geduld van Steven Bergwijn wordt op de proef gesteld. Tottenham Hotspur en Ajax bereikten zondagavond een mondeling akkoord over de Oranje-international, maar tot dusver is het niet gelukt om de gemaakte afspraken op papier te krijgen, meldt De Telegraaf.

Ajax bereikte de overeenstemming met Spurs-directeur Fabio Paratici. Eigenaar Daniel Levy, die bekend staat als een keiharde onderhandelaar, lijkt een andere mening te hebben over de mondeling gemaakte afspraken, schetst de ochtendkrant. Het zit de Engelsman met name niet lekker dat er slechts minimaal contact is geweest tussen hem en de Ajax-top over de transfer van Bergwijn.

In het verleden vloog Levy naar Amsterdam om de deals van Davinson Sánchez, Jan Vertonghen en Christian Eriksen af te ronden, maar andersom doet Ajax dat niet. Hoewel er bij de regerend landskampioen vertrouwen is dat de overgang spoedig bezegeld is, wordt Bergwijn woensdag gewoon op het trainingsveld van Spurs verwacht. 

Voor Alfred Schreuder geldt de buitenspeler als topprioriteit. De geïnvesteerde dertig miljoen euro wordt gezien als een 'beperkt risico'. Bij Ajax heerst het gevoel dat de transferwaarde van Bergwijn alleen maar gaat stijgen, waardoor hij met flinke winst verkocht kan worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.