Malacia reageert: 'Toen zei ik: ik kom hier terug. Dat is nu uitgekomen, prachtig'

Malacia reageert: 'Toen zei ik: ik kom hier terug. Dat is nu uitgekomen, prachtig'

05-07-2022 07:02 Laatste update: 07:50
29

Hoewel Tyrell Malacia nog niet officieel gepresenteerd is door Manchester United, is de transfer in kannen en kruiken. In gesprek met De Telegraaf reageert hij voor het eerst op zijn overstap naar Engeland.

Malacia nam zaterdag afscheid van Feyenoord en is maandag medisch gekeurd door United. "Ik volgde Manchester United altijd omdat Robin van Persie als Feyenoorder daar speelde. Daarom kreeg ik daar een extra gevoel mee", laat de linksback optekenen door de ochtendkrant. "In de jeugd van Feyenoord speelden we een jeugdtoernooi bij United en zei ik: ik kom hier ooit terug. Dat is nu uitgekomen en dat is natuurlijk prachtig!"

Wedden

Meer odds

Met Van Persie en jeugdvriend Tahith Chong heeft Malacia uitgebreid gesproken over de club. Het afgelopen jaar is het snel gegaan voor de vleugelverdediger: van een debuut in Oranje, naar een Europese finale en een transfer naar een topclub. "Ik kom op dit niveau pas net kijken dus ik moet het allemaal nog laten zien, maar ik wil het allerhoogste bereiken en ga ervoor. En ik denk dat ik het kan, ja."

Voor zijn keuze definitief op The Mancunians viel, had hij een goed gesprek met Erik ten Hag. "Meneer Ten Hag is een heel goede trainer en ook een warm persoon, dus ik heb een goed gesprek met hem gehad en ik heb een heel goed gevoel bij hem", vertelt hij. "Dat is belangrijk, want als het goed is gaan we jaren samenwerken. Daar kijk ik naar uit, want ik denk dat ik veel van hem kan leren, hij maakt spelers die hard willen werken beter."