De Jong ontkracht: 'Dat is zeker niet de reden dat ik naar PSV ben gegaan'

De Jong ontkracht: 'Dat is zeker niet de reden dat ik naar PSV ben gegaan'

5 juli - 07:22
76

Luuk de Jong is dolblij weer speler van PSV te zijn. Na drie jaar in Spanje en avonturen bij Sevilla en FC Barcelona keert hij met de nodige bagage terug op de Nederlandse velden.

De Jong is maandag direct met de PSV-selectie meegereisd naar het trainingskamp in Duitsland. In Marienfeld blikt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad terug op zijn verblijf in Zuid-Europa. "Dat je in een vol Camp Nou iedereen je naam hoort schreeuwen, is echt iets heel bijzonders. Dat ik bij FC Barcelona heb mogen voetballen, is sowieso iets waar ik ongelooflijk trots op ben", zegt hij

Na een moeizaam eerste halfjaar wilde Barcelona van hem af, maar De Jong had andere plannen en bewees na de winterstop het tegendeel van de clubleiding met belangrijke goals. "Uiteindelijk sloeg het om en ben ik nog belangrijk geweest. Ik heb na het seizoen van de trainers en leiding alle complimenten gekregen. Dat doet me heel erg goed", zegt hij. "Misschien had ik nog kunnen blijven bij FC Barcelona, maar ik wilde nu duidelijkheid en PSV kwam met een topvoorstel, dat ook."

Bij PSV krijgt de 32-jarige De Jong een soort mentorfunctie. "Ik heb vertrouwen in de manier waarop nu gebouwd wordt. De as moet staan, maar er moeten ook talenten zijn aan de buitenkant. Die zijn er bij PSV", stelt de spits, die met het WK in het achterhoofd voor Eindhoven heeft gekozen. "Ja, ik vind dat belangrijk. Maar dat is zeker niet de reden dat ik naar PSV ben gegaan", alcus De Jong. "Voor Oranje kan ik absoluut van waarde zijn, zeker weten. Ik kon het ook bij FC Barcelona en heb nog steeds vertrouwen dat ik het voor elk team kan, zelfs als het in de slotfase is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.