'Krankzinnige' Brobbey-kwestie besproken: 'Ajax kijkt naar alternatieven'

'Krankzinnige' Brobbey-kwestie besproken: 'Ajax kijkt naar alternatieven'

05-07-2022 07:41
276

Ajax is geschrokken van de vraagprijs van RB Leipzig voor Brian Brobbey. De Amsterdammers staan in dubio en twijfelen om te voldoen aan de verlangde transfersom. 

Bij het ESPN-programma Voetbalpraat worden de aanstaande transfers bij Ajax besproken. "Brobbey is wat lastiger...", stelt Freek Jansen, Ajax-watcher en hoofdredacteur van Voetbal International. "Dat heeft met het opvallende verhaal te maken. Sowieso is het een krankzinnig verhaal, dat een zelfopgeleide speler gratis weggaat, heimwee krijgt en dat je er dan flink voor moet betalen."

Brobbey maakt er zelf geen geheim van dat hij komend seizoen alleen maar bij Ajax wil spelen, maar het zal een complexe zaak worden. "Ajax ging ervan uit dat het vijftien miljoen was, totdat ze hoorden dat Leipzig 25 miljoen euro wil. Dat spel moet zich nu weer gaan uitbetalen."

Jansen benadrukt dat Ajax de toekomstige transferwaarde van Brobbey meeneemt in het verhaal, al is het vooraf moeilijk te voorspellen hoe de spits gaat presteren. "En Ajax kijkt naar de alternatieven voor dat bedrag", besluit hij. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s