Paris Saint-Germain maakt trainerswissel wereldkundig: Galtier voor Pochettino

Paris Saint-Germain maakt trainerswissel wereldkundig: Galtier voor Pochettino

5 juli - 12:47 Laatste update: 14:49
21

De wegen van Paris Saint-Germain en Mauricio Pochettino scheiden definitief. Het vertrek van de Argentijn hing al geruime tijd in de lucht en dinsdag zijn de Parijzenaren met een officieel statement naar buiten getreden. Christophe Galtier volgt hem op.

PSG maakt geen melding van een ontslag, maar verklaart op de clubsite dat Pochettino zelf zijn functie heeft neergelegd. De club maakt niet bekend welk bedrag de Argentijn en diens assistenten meekrijgen, maar naar verluidt kost het de regerend Frans landskampioen vijftien miljoen euro. Pochettino stond sinds begin 2021 aan het roer bij PSG en won gedurende zijn dienstverband een landstitel, een beker en een Super Cup. De Champions League-eindzege, waar in Parijs al jaren van gedroomd wordt, bleef uit.

Om 14.00 uur hield PSG vervolgens een persconferentie, waar de nieuwe trainer werd gepresenteerd. Galtier volgt Pochettino op. Galtier komt over van OGC Nice. De club van Nederlanders Calvin Stengs, Pablo Rosario en Justin Kluivert heeft al een nieuwe trainer aangesteld in de persoon van Lucien Favre. Naar verluidt moet PSG wel tien miljoen euro overmaken naar Nice om Galtier in te lijven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast