Champions League-held Origi verlaat Liverpool en wordt concurrent van Giroud

Champions League-held Origi verlaat Liverpool en wordt concurrent van Giroud

05-07-2022 16:40
16

Divock Origi is na acht jaar definitief vertrokken bij Liverpool. De Belgische spits is dinsdagmiddag gepresenteerd door zijn nieuwe club AC Milan.

Origi heeft zichzelf tot medio 2026 verbonden aan de Italiaanse kampioen AC Milan. De Rossoneri hebben hem na het aflopen van zijn contract bij Liverpool transfervrij op kunnen pikken. Na Alessandro Florenzi (vorig seizoen al gehuurd van AS Roma) is hij de eerste nieuwkomer voor het komende seizoen. Olivier Giroud wordt zijn belangrijkste concurrent, aangezien het nog niet duidelijk is of de veertig jaar oude  Zlatan Ibrahimovic doorgaat met voetballen.

De in Oostende geboren spits werd na het WK van 2014 opgepikt bij Lille OSC. Manager Jürgen Klopp en de fans hebben Origi, die ook nog verhuurd werd aan zijn oude club en aan VfL Wolfsburg, sindsdien in hun hart gesloten. In 2019 speelde hij een belangrijke rol in de Champions League-winst, met de 'corner taken quickly' tegen FC Barcelona en zijn doelpunt in de eindstrijd tegen Tottenham Hotspur.