''Here we go': Tottenham en Ajax zijn akkoord, Bergwijn onderweg naar Nederland'

''Here we go': Tottenham en Ajax zijn akkoord, Bergwijn onderweg naar Nederland'

05-07-2022 19:02 Laatste update: 19:52
540

Tottenham Hotspur en Ajax hebben een akkoord weten te sluiten over de transfer van Steven Bergwijn. De Nederlandse aanvaller maakt voor 32,5 miljoen euro de overstap naar Amsterdam. 

Dat melden De Telegraaf en transferexpert Fabrizio Romano. De aanvaller wordt woensdag gekeurd en zal vervolgens zijn handtekening zetten onder een contract dat tot 2027 doorloopt. In een videogesprek tussen Edwin van der Sar en Daniel Levy werden de laatste plooien, het doorverkooppercentage en de betaaltermijnen gladgestreken, weet De Telegraaf te melden. 

De Amsterdammers zullen in totaal 32,5 miljoen euro betalen, maar mogen dat bedrag wel over vier termijnen verspreiden. Ajax zit al lange tijd achter Bergwijn aan en het lijkt erop dat de landskampioen de eerste grote aankoop binnen heeft. Bergwijn werd in januari 2020 door Tottenham van PSV gehaald, maar kon nooit lange tijd overtuigen in Londen. De aanvaller speelde in tweeënhalf seizoen 83 wedstrijden, waarin hij acht keer scoorde en tien assists gaf. 

Bergwijn speelde in de jeugdopleiding bij Ajax en zat met onder meer Donny van der Beek en Abdelhak Nouri in het elftal. De aanvaller werd bij PSV drie keer landskampioen en vertrok naar Tottenham. Destijds betaalde de club 31 miljoen euro voor de aanvaller.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie