'RvC van Ajax ziet transfersom Bergwijn als verantwoord en keek naar Feyenoord'

'RvC van Ajax ziet transfersom Bergwijn als verantwoord en keek naar Feyenoord'

05-07-2022 20:22 Laatste update: 21:01
211

Ajax staat op het punt het eigen transferrecord te gaan verbreken met de komst van Steven Bergwijn. De Telegraaf bericht dat de Raad van Commissarissen het bedrag van 32,5 miljoen euro echter als verantwoord beschouwt, vooral na het vertrek van Feyenoord-speler Luis Sinisterra. 

Onder meer De Telegraaf meldde dinsdagavond dat Tottenham Hotspur en Ajax eindelijk een akkoord hebben bereikt over de laatste details van de transfer van Bergwijn. De Amsterdammers betalen naar verluidt 32,5 miljoen euro. Het vorige transferrecord stond op naam van Sébastien Haller, die voor 22,5 miljoen euro van West Ham United overkwam. De RvC erkent dat 'dit nu eenmaal prijzen zijn die voor topaanvallers worden betaald'. 

De RvC raakte overtuigd toen Leeds United Sinisterra van Feyenoord wegplukte. De Rotterdammers ontvangen minstens 25 miljoen euro voor de Colombiaan. Daarnaast denkt de raad dat Bergwijn uiteindelijk voor een hoger bedrag kan worden verkocht: met de Champions League en het WK op het oog kan de Nederlander zich het komende halfjaar veel in de kijker spelen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie