'Ik wil nu gewoon iedere week voetballen en Nederland laten zien wat ik kan'

'Ik wil nu gewoon iedere week voetballen en Nederland laten zien wat ik kan'

6 juli - 08:00 Laatste update: 08:00
27 Reacties

Tim van Duijn

The American Dream van Silvester van der Water is na anderhalf jaar ten einde gekomen. De wens om terug te keren in Nederland werd sterker en vorige week kwam het er dan van: hij tekende voor drie jaar bij SC Cambuur.

Van der Water komt over van het Amerikaanse Orlando City, dat om en nabij de één miljoen euro voor hem betaalde aan Heracles Almelo. Van der Water wilde destijds dolgraag naar Amerika en genoot met volle teugen in Florida, maar het gevoel om terug te komen was te sterk. "Welkom terug? Zo zou je het kunnen zeggen, haha. Het was niet gepland om terug te gaan naar Nederland. Er waren wat clubs geïnteresseerd en daar ben ik over na gaan denken. Ook omdat er bij Orlando City niet echt perspectief op speeltijd was. Voor de rest zat ik daar hartstikke goed. Het leven was top, maar ik ben 25 jaar en wil gewoon graag spelen. Samen met mijn vriendin kwam ik tot de conclusie dat het fijn zou zijn om weer terug naar Nederland te gaan", vertelt Van der Water.

Van der Water en zijn vriendin Saar zijn in april de trotse ouders geworden van zoontje Maison. Ook voor bijvoorbeeld opa en oma is het fijn om hun kleinzoon in de buurt te hebben. "Hij is nog jong, dus je kunt hem overal mee naartoe nemen, maar het is wel wat makkelijker en fijner als je gewoon in Nederland bent. Amerika is niet bepaald om de hoek. Van Bussum naar Leeuwarden is qua afstand prima te doen. Het voelt gewoon fijn om weer in Nederland te zijn. Ik heb oprecht een hele mooie tijd gehad in Amerika die ik nooit meer zal vergeten."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Silvester Van Der Water (@silvestervdw)

"Vorig seizoen heb ik veel gespeeld, maar dit seizoen amper. Toen ik in Nederland was voor mijn Green Card, is het balletje gaan rollen en werd het gevoel sterker om terug te keren. Nederland is het landje waar je vandaan komt en het meeste mee hebt. Mijn vriendin stond er ook volledig achter en is er blij mee. Ze steunt me overal in. Een land als Australië zou ik nog wel mooi vinden, maar pas na mijn dertigste. Ik wil nu gewoon iedere week voetballen en Nederland laten zien wat ik kan."

Het werd Cambuur, maar het had ook zomaar Fortuna Sittard kunnen worden voor Van der Water. "Fortuna was ook geïnteresseerd, maar mijn voorkeur lag toch bij Cambuur. De trainer (Henk de Jong, red.) kent mij goed en wilde me graag hebben. Met hem heb ik hele goede gesprekken gehad. Cambuur is een – hoe zal ik het noemen? – een volksclub. De supporters spreken me aan, het voetbal van Henk de Jong spreekt me aan. Ik weet precies wat hij wil en daarom pas ik ook goed bij Cambuur. Het stadion zit altijd vol en ik wil de supporters gewoon vermaken. Dat heb ik altijd willen doen, ook bij mijn vorige clubs (Almere City en Heracles, red.). En Cambuur is heel gezellig, inderdaad. Leeuwarden is een hele leuke stad. Ik ben met mijn vriendin op zoek naar een koophuis in de buurt van Leeuwarden."

Stratenmaker
Het lijkt een leven geleden dat Van der Water zijn geld verdiende als stratenmaker. In veel interviews die Van der Water geeft, komt ter sprake dat zijn leven er ooit heel anders uitgezien heeft. "Ja, dat was zeker anders haha. De tijd vliegt. Ik heb nog steeds contact met de mensen van toen en vind het ook leuk om terug te denken aan die tijd. Als ik het over zou kunnen doen zonder dat ik uiteindelijk voetballer zou worden, had ik het waarschijnlijk gedaan. Maar er komt een punt dat je het achter je moet laten."

"Ik ben nu gewoon voetballer en daar gaat de focus op. Zoals ik in een ander interview al eens al heb gezegd: als ik stratenmaker was gebleven, dan had me dat helemaal niet uitgemaakt. Voetbal is niet voor iedereen weggelegd, hè. Je moet ook een beetje geluk hebben in je leven en dat geluk had ik. Door mijn opvoeding weet ik niet beter dan dat hard werken normaal is. Mijn ouders hebben het goed gedaan, haha."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.