'Volgende wijziging in keepersbestand PSV: Delanghe (21) in de etalage'

'Volgende wijziging in keepersbestand PSV: Delanghe (21) in de etalage'

05-07-2022 21:13
29

Maxime Delanghe moet de metamorfose van het keepersbestand bij PSV compleet maken. De Belgische sluitpost is voor komend seizoen niet meer nodig en krijgt van PSV de ruimte om een transfer te maken.

Delanghe heeft nieuwkomers Walter Benítez en Boy Waterman plus Joël Drommel en landgenoot Kjell Peersman voor zich in de pikorde. Hij is niet met het eerste elftal mee op trainingskamp, maar traint mee met Jong PSV. De Eindhovenaren leken eerst van plan om hem te verhuren en elders ervaring op te laten doen, maar volgens het Eindhovens Dagblad zijn de plannen gewijzigd. Het tot 2023 doorlopende contract van Delanghe wordt niet meer verlengd en PSV hoopt deze zomer nog een 'redelijke prijs' aan hem over te houden.

De jeugdinternational van België werd in 2017 overgenomen van Anderlecht. In zijn Eindhovense jaren kampte hij regelmatig met fysieke problemen, maar kwam hij ook tot 33 Keuken Kampioen Divisie-optredens namens Jong PSV. Een debuut in het eerste elftal zat er nooit in voor Delanghe, ondanks diverse reserverollen in de vorige twee seizoenen.