ED: 3,75 procent van Ajax-transfersom voor Bergwijn gaat naar PSV

ED: 3,75 procent van Ajax-transfersom voor Bergwijn gaat naar PSV

5 juli - 22:02
332

PSV houdt ruim één miljoen euro aan de naderende transfer van Steven Bergwijn naar Ajax. De 22-voudig Oranje-international genoot in Eindhoven een deel van zijn jeugdopleiding en zette er zijn eerste stapjes als prof.

Na 149 wedstrijden in het eerste werd Bergwijn in januari 2020 voor dertig miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur. Die club laat hem nu, na langdurig getouwtrek, voor een vergelijkbaar bedrag naar Ajax gaan en dat levert ook PSV een extraatje op. Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat de Eindhovenaren recht hebben op 1,1 à 1,2 miljoen euro, 3,75 procent van de transfersom die Ajax betaalt.

De Eindhovense kassa rinkelt deze week sowieso. Ritsu Doan werd eerder op de dinsdag voor 8,5 miljoen euro aan SC Freiburg verkocht, terwijl oude bekende Gianluca Scamacca voor liefst vijftig miljoen naar Paris Saint-Germain lijkt te gaan: ook die transfer zou extra geld in het Eindhovense laatje brengen. Daarnaast hoopt de regerend Johan Cruijff Schaal- en bekerwinnaar op een transfersom voor keeper Maxime Delanghe.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.