Van Wonderen: Uiteindelijk sta ik er open in: de beste keeper moet spelen

Van Wonderen: "Uiteindelijk sta ik er open in: de beste keeper moet spelen"

6 juli - 08:59 Laatste update: 09:08
10

Andries Noppert voelt zich bij sc Heerenveen als een vis in het water. In zijn keuze voor een nieuwe club ging de doelman niet over één nacht ijs.

Noppert kende bij Go Ahead Eagles een ijzersterke tweede seizoenshelft en kon naar meerdere clubs. SC Cambuur wilde hem, maar het werd Heerenveen. "Ik ben alle gesprekken netjes aangegaan. Dan probeer je het gevoel bij Heerenveen een beetje weg te stoppen en zo oppervlakkig mogelijk te houden. Het kwam steeds terug in m'n hoofd", vertelt Noppert bij ESPN. "Ik zei tegen mezelf: je bent er eigenlijk al uit, lul. Waar maak je je druk om? Ik heb een keuze gemaakt op basis van gevoel en ben ervan overtuigd dat het de juiste is."

Bij Heerenveen komt Noppert trainer Kees van Wonderen tegen. De twee werkten met elkaar samen bij Go Ahead. "Hij is meegekomen omdat ik hem ken", zegt Van Wonderen zelf. "Ik heb gezien wat hij kan en heb er vertrouwen in. Hij komt uit de buurt en was transfervrij, dus het was ook gunstig om hem te halen. Uiteindelijk sta ik er open in: de beste keeper moet spelen."

Is Van Wonderen veranderd na zijn transfer naar Heerenveen? Noppert: "Je zou kunnen veranderen, vooral als je een stapje omhoog maakt. Het is leuk om te zien dat de eerste training bij Heerenveen hetzelfde was als de eerste training bij Go Ahead Eagles. Nee, hij is zeker niet veranderd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.