Overmars doorbreekt stilzwijgen bij Antwerp: 'We liggen nog best ver achter'

Overmars doorbreekt stilzwijgen bij Antwerp: 'We liggen nog best ver achter'

06-07-2022 12:22 Laatste update: 12:31
89

Marc Overmars kijkt met een goed gevoel terug op zijn start als directeur voetbalzaken van Royal Antwerp FC. De Belgische club publiceerde woensdag het eerste interview met hem.

Overmars liet zich kort zien bij de presentatie van Vincent Janssen, maar weigerde sinds zijn geruchtmakende vertrek bij Ajax naar buiten te treden. Vanuit Oostenrijk, waar Antwerp op trainingskamp is, heeft hij nu een eerste interview gegeven.

"Ik heb het uitstekend naar mijn zin", zegt Overmars. In zijn eerste maanden opereerde hij vooral vanuit de luwte. "Ik heb de tijd genomen om goed naar de selectie te kijken, veel trainingen te zien en de jeugdspelers te bekijken. Dat is ook belangrijk voor een club als Antwerp: dat we de jeugd een kans geven. Daar willen we in de komende jaren flink mee doorpakken. De jongens die het goed doen, moeten hun kans krijgen."

Overmars is bezig met een 'gezamenlijk traject voor de toekomst'. "De combinatie tussen jeugd, eigen spelers en aankopen, daarmee hopen we een goed team te kunnen krijgen. We zijn er nog niet op de transfermarkt. Maar je moet ook een beetje geduld hebben. Niet elke speler die we willen, komt ook graag."

Sinds de komst van Overmars, lijkt Antwerp wel beter in de markt te liggen. Mark van Bommel werd aangesteld als trainer, Janssen kwam over uit Mexico en Toby Alderweireld zit in de wachtkamer. "Ik weet niet of het dankzij mij is, maar we proberen natuurlijk stapjes omhoog te zetten. Dat kost tijd. Het is altijd nog afwachten, hé."

Het doel is regerend landskampioen Club Brugge achterhalen. "Ik denk dat we nog wel best ver achterliggen. Club Brugge zal deze zomer ook grote verkopen afronden", verwijst Overmars naar de nakende transfers van Charles De Ketelaere en Noa Lang. "Wij werken liever met een iets kleinere selectie en meer kwaliteit."