Vitesse beëindigt 'slepende, vervelende en frustrerende situatie' met huurdeal

Vitesse beëindigt 'slepende, vervelende en frustrerende situatie' met huurdeal

06-07-2022 12:10
14

Vitesse zwaait Dominik Oroz uit. De Oostenrijkse verdediger zat door eigen nalatigheid in een uitzichtloze situatie en speelt komend seizoen op huurbasis voor Sturm Graz.

Oroz kwam sinds 20 maart niet meer in actie voor Vitesse, omdat hij niet onder zijn dienstplicht uitkomt. De verdediger had zelf geen ontheffing aangevraagd. Omdat er nog steeds geen uitzicht was op zijn terugkeer, heeft Vitesse besloten Oroz te verhuren mét een optie tot koop. Daarnaast is zijn contract verlengd tot medio 2024.

Wedden

Meer odds

"Hiermee komt er, voor nu, een einde aan een slepende en vervelende situatie", verklaart technisch directeur Benjamin Schmedes: “Als Vitesse zijnde hebben wij meermaals geprobeerd om Dominik terug te halen naar Nederland, maar dat is helaas niet gelukt. Als club hebben wij hier geen enkele invloed op kunnen uitoefenen. Dat is uiteraard frustrerend, ook met het oog op de bezetting in de achterhoede."

Schmedes noemt het verhuren van Oroz de 'meest verstandige uitkomst'. Sturm Graz eindigde vorig seizoen op de tweede plaats in Oostnerijk. Oroz staat sinds januari 2021 onder contract bij Vitesse. Hij speelde 43 officiële wedstrijden in Arnhem.