'Bergwijn heeft nog niet getekend: donderdag géén bevestiging van Ajax'

'Bergwijn heeft nog niet getekend: donderdag géén bevestiging van Ajax'

7 juli - 06:50
132

Ajax gaat de recordtransfer van Steven Bergwijn donderdag nog niet bevestigen. Dat meldt De Telegraaf. De 24-jarige aanvaller zet vrijdagochtend zijn handtekening onder zijn vijfjarige contract. Ajax maakt daarna zijn komst wereldkundig.

Bergwijn meldde zich woensdag in Amsterdam voor de medische keuring. Na het eerste deel in de ochtend ging hij op de foto met een beveiliger van het Amsterdam UMC en vervolgens stapte hij in de auto naar de Johan Cruijff Arena, waar meer onderzoeken volgden. Tussen de bedrijven ging de media-afdeling van Ajax met Bergwijn aan de slag.

Niet donderdag, maar vrijdag volgt de officiële bekendmaking van Ajax, aldus De Telegraaf. De Amsterdamse club bereikte ruim vijf weken geleden al een akkoord met Bergwijn over een contract tot de zomer van 2027, maar de onderhandelingen met Tottenham Hotspur duurden lang. De twee clubs zijn het eens geworden over een transfersom van 32,5 miljoen euro.

Nog nooit betaalde Ajax zoveel voor één speler. Toch verwacht de clubleiding dat het een 'beperkt risico' is. Bergwijn wordt de eerste versterking voor de nieuwe trainer Alfred Schreuder. Het is de bedoeling dat Owen Wijndal en Brian Brobbey ook naar Amsterdam komen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast