'Kapitaalkrachtige Overmars tikt meer dan 3,5 miljoen euro af voor zesde aanwinst'

'Kapitaalkrachtige Overmars tikt meer dan 3,5 miljoen euro af voor zesde aanwinst'

7 juli - 08:20
80

Marc Overmars kondigde het woensdag al aan in zijn eerste interview: Royal Antwerp FC is verre van klaar op de transfermarkt. Gastón Ávila wordt volgens Het Nieuwsblad de volgende versterking voor de Belgen.

Ávila komt over van de Argentijnse topclub Boca Juniors. Hoeveel Antwerp betaalt is niet bekend, maar het eerste bod van Overmars bedroeg zo'n drieënhalf miljoen euro en dat bedrag werd afgewezen. Inmiddels zouden Boca en Antwerp elkaar bijna hebben gevonden.

De twintigjarige Ávila heeft wel oren naar Antwerp. Het is de bedoeling dat de verdediger binnenkort naar België afreist. In een eerder stadium werd hij kortstondig gelinkt aan Ajax. De kans lijkt groot dat Overmars met Toby Alderweireld nog een centrale verdediger aantrekt. Vincent Janssen, Christopher Scott, Anthony Valencia, Visar Shala en Davino Verhulst tekenden deze zomer al op De Bosuil.

Tien miljoen extra
Overmars heeft de beschikking over een voor Belgische begrippen fors transferbudget, nu voorzitter Paul Gheysens voor de zoveelste keer een kapitaalsverhoging heeft doorgevoerd. De Belg pompt nog eens tien miljoen euro in The Great Old. Daarmee komt de totale som van zijn privé-investeringen op zo'n tachtig miljoen euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast