PSV laat verdediger terugkeren naar Brazilië, doorverkooppercentage bedongen

PSV laat verdediger terugkeren naar Brazilië, doorverkooppercentage bedongen

7 juli - 10:42 Laatste update: 11:59
8

Luiz Felipe staat niet langer onder contract bij PSV. De verdediger maakt definitief de overstap naar het Braziliaanse Cruzeiro.

De 21-jarige Braziliaanse verdediger kwam in 2020 definitief naar PSV, nadat hij al meerdere malen stage had gelopen. De voorbije twee seizoenen maakte Felipe voornamelijk zijn opwachting in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong PSV, waarvoor hij op 29 augustus 2020 debuteerde tegen Excelsior en in totaal 34 duels speelde. In 2020 debuteerde de centrale verdediger in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Dat bleek uiteindelijk zijn enige duel voor PSV 1.

Nu maakt Felipe dus de overstap naar zijn vaderland, waar hij gaat voetballen voor Cruzeiro. Het Eindhovens Dagblad meldt dat de Eindhovenaren een doorverkooppercentage hebben bedongen.

Dat zo'n doorverkooppercentage goed kan uitpakken ondervond PSV deze week met de transfer van Gianlunca Scamacca. De Eindhovenaren hadden een doorverkooppercentage van rond de elf procent laten opnemen in het contract met Sassuolo, waardoor PSV naar alle waarschijnlijkheid nu rond de vijf miljoen euro ontvangen voor zijn overgang naar Paris Saint-Germain. Rond is het overigens nog niet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast