Sinisterra vertrekt bij Feyenoord: tien linksbuitens die hem op kunnen volgen

Sinisterra vertrekt bij Feyenoord: tien linksbuitens die hem op kunnen volgen

07-07-2022 17:00 Laatste update: 18:43
141
Author profile picture

Daan Jurgers

Luis Sinisterra vertrekt voor een recordbedrag van 25 miljoen euro naar Leeds United. Het betekent dat Feyenoord op zoek moet naar een opvolger, of hebben ze die al in de gelederen? VoetbalPrimeur zet tien potentiële kandidaten op een rijtje.

Interne oplossing
Patrik Wålemark
Van origine is Wålemark meer een rechtsbuiten dan een linksbuiten. De Zweed is echter links, waardoor het niet ondenkbaar is dat de aanvaller op linksvoor uitgeprobeerd gaat worden. Wålemark werd in de winter voor 3,25 miljoen overgenomen van Häcken, maar wist nog niet te overtuigen bij Feyenoord. In vijftien duels was de aanvaller goed voor één doelpunt.Patrik Walemark

Alireza Jahanbakhsh
De Iraanse aanvaller kwam afgelopen seizoen niet uit de verf bij Feyenoord. Dit komt mede doordat Sinisterra op linksbuiten onomstreden was en vrijwel alles speelde en Jahanbakhsh ritme miste. In zijn AZ-tijd floreerde Jahanbakhsh op de linkerflank en kende hij het beste seizoen uit zijn carrière. Wellicht dat de Iraans international op linksbuiten zijn vorm kan hervinden.

Mohamed Taabouni
De linksbuiten annex aanvallende middenvelder kwam deze zomer transfervrij over van AZ. Of Taabouni klaar is voor het echte werk is nog maar de vraag. De Marokkaanse Nederlander speelde pas drie keer in de hoofdmacht van de Alkmaarders. Daar staat tegenover dat trainer Arne Slot Taabouni kent uit zijn AZ-tijd en er om bekend staat het beste in spelers naar boven te halen.

Oude bekenden
Sam Larsson
De Zweed speelde van 2017 tot en met 2020 voor de Rotterdammers en won de KNVB beker en de Johan Cruijff Schaal. Daarna vertrok de viervoudig Zweeds international voor vijf miljoen naar het Chinese DL Pro. Larsson zit sinds 1 april 2022 zonder club, waardoor hij een goedkope optie is voor Feyenoord. Een nadeel: hij is niet wedstrijdfit.

Jean-Paul Boëtius
Boëtius speelde al twee keer eerder voor Feyenoord. Op 28 oktober 2012 debuteerde de linksbuiten tegen Ajax en maakte meteen het enige Feyenoord-doelpunt van de wedstrijd (1-1). Uiteindelijk kwam Boëtius verdeeld over twee periodes tot 136 wedstrijden voor de Rotterdammes, waarin hij 26 keer scoorde en 26 assists gaf. Ook de enkelvoudig Oranje-international is transfervrij na zijn vertrek bij FSV Mainz 05. Een buitenkansje?Jean-Paul Boëtius

De AZ-vijver
Jesper Karlsson
Een van de gedroomde kandidaten om Sinisterra op te volgen lijkt toch wel Karlsson. De linksbuiten is tot nu toe goed voor 33 goals en 27 assists in 87 wedstrijden voor AZ. Gezien zijn geschatte marktwaarde van veertien miljoen euro lijkt Karlsson onhaalbaar voor Feyenoord, maar door de tranferinkomsten van Tyrell Malacia en Sinisterra is het niet geheel ondenkbaar. Het is wel een feit dat AZ liever niet aan de concurrent verkoopt, terwijl Karlsson ook nog een contract tot medio 2026 heeft. De Alkmaarders zouden dus zomaar nóg hoger in de boom kunnen gaan zitten voor de Zweed. Een voordeel: Karlsson en Slot kennen elkaar goed.

Calvin Stengs
Een andere buitenspeler met een AZ-verleden is Stengs. De van origine rechtsbuiten maakte vorige zomer de overstap naar OGC Nice, maar weet daar nog niet te overtuigen. Mede door zijn fluwele linkerpoot en het feit dat Slot hem goed kent, zou Stengs een goede optie zijn voor de opvolging van Sinisterra. Dit zal hoogstwaarschijnlijk op huurbasis moeten. Stengs vertolkt een hoge transferwaarde en tekende tot medio 2026 bij de Ligue-1 subtopper.Calvin Stengs

Oussama Idrissi
De Nederlandse Marokkaan kende een uiterst succesvolle periode bij AZ, voordat hij naar Sevilla vertrok. Daar wil het nog niet vlotten voor de voormalig jeugdspeler van Feyenoord. Idrissi werd al verhuurd aan Ajax en Cádiz en ook dit seizoen lonkt een verhuur. Ook Idrissi kent Slot nog uit zijn AZ-tijd. 

Gelinkt aan Feyenoord
Wilfried Gnonto
De aanvaller van FC Zürich wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Feyenoord. In eerste instantie lijkt dat voor de spitspositie, maar de Italiaan kan ook op de flanken uit de voeten. De Rotterdammers zouden vier miljoen euro exclusief bonussen willen betalen voor het achttienjarige talent. De voorzitter van Zürich noemde dat 'een belachelijk bedrag'. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Javairô Dilrosun
Ook Dilrosun staat op het lijstje bij Feyenoord, melden 1908nl en Voetbal International. De linksbuiten van Hertha BSC moet op permanente basis naar De Kuip komen. Vorig seizoen werd de eenvoudig Oranje-international nog verhuurd aan Girondins de Bordeaux. Dilrosun kan op de vleugels en op tien uit de voeten en zou daarmee een welkome versterking zijn voor de Rotterdammers.