Suárez stelt River Plate teleur en baalt van Nacional: 'Niet eens gevraagd'

Suárez stelt River Plate teleur en baalt van Nacional: 'Niet eens gevraagd'

07-07-2022 16:13
40

River Plate wordt niet de nieuwe club van Luis Suárez. De topclub uit Argentinië had de transfervrije spits graag vast willen leggen, maar dat gaat niet gebeuren. Ondertussen is Suárez niet blij met Nacional, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep.

Na de uitschakeling van River Plate in de Copa Libertadores, is dat voor Suárez geen optie meer. "Het is voor mij een droom om een beker te winnen in Zuid-Amerika. Nu River Plate is uitgeschakeld, valt die mogelijkheid weg", vertelt hij aan Ovacion. 

"Als ik nadenk en enthousiast word over de mogelijkheid om bij River te spelen, zou ik hetzelfde gevoel hebben bij Nacional, dat mijn thuis was", zegt Suárez over Nacional. "Het verbaast me dat de leiding van Nacional me niet eens heeft gebeld om naar mijn situatie te vragen."

"Anderhalve maand geleden heb ik verteld dat ik niet uit Europa zou vertrekken, maar River stond erop en drong aan om er toch over na te denken. Hoe vaak je ook iets zegt, als het moment daar is, dan overweeg je het. Het doet je wat dat ze zoveel moeite voor je doen. Dat heeft een speler nodig. River Plate gaf het mij en Nacional had het kunnen proberen."