Gravenberch verlaat Ajax met 'raar gevoel': 'Ik ga iedereen achterlaten'

Gravenberch verlaat Ajax met 'raar gevoel': 'Ik ga iedereen achterlaten'

07-07-2022 19:21
42

Ryan Gravenberch verlaat Ajax met 'een beetje een raar gevoel'. De twintigjarige middenvelder vertrekt na twaalf jaar naar Bayern München, dat volgens Gravenberch een goed plan met hem heeft.

"Het is nog wel een beetje raar, ik heb mijn hele leven voor Ajax gespeeld", vertelt Gravenberch over zijn transfer in zijn afscheidsinterview. "Het geeft een raar gevoel dat ik nu een stap maak naar een andere club. Ik ga mijn teamgenoten, trainers en fysio's niet meer zien. Ik ga ze allemaal achterlaten."

Wanneer begon Gravenberch stiekem te denken aan het verlaten van Ajax? "Dat was toch wel eind vorig jaar, rond november en december", antwoordt de geboren Amsterdammer. "Toen ging ik nadenken: misschien is het wel mooi om een stap te maken."

"Voor mezelf had ik het gevoel: ik wil een nieuwe uitdaging", gaat Gravenberch verder. "Dat is Bayern München geworden. Wat voor plannen ze met me hebben? Dat moet ik nu wel goed vertellen, want ik heb vaak gezegd dat ze een goed plan hebben. Ze zien me als een linker- en rechtercontroleur en als een goede speler. Het is aan mij om dat te laten zien."