John de Jong heeft nieuws: ijverig PSV heeft ook Braziliaan Savinho binnen

John de Jong heeft nieuws: ijverig PSV heeft ook Braziliaan Savinho binnen

08-07-2022 17:03 Laatste update: 17:13
293

PSV heeft wederom toegeslagen op de transfermarkt. De Braziliaan Savinho gaat de Eindhovense gelederen versterken, meldt directeur voetbalzaken John de Jong.

Savinho werd al opgepikt bij Atlético Mineiro door ESTAC Troyes, het Franse City Football Group-filiaal. Vanuit daar gaat hij naar Eindhoven, zodra zijn werkvergunning binnen is. "We verwachten hem in de loop van volgende week in Eindhoven te zien", aldus De Jong via de PSV-kanalen. Voor hoeveel seizoenen de aanvaller gehuurd wordt, is nog niet bekend. "We hopen dat dit het begin is van een lang verblijf bij PSV", laat De Jong in ieder geval weten.

De achttienjarige jeugdinternational van Brazilië wordt in principe gehaald voor de A-selectie, maar kan ook uitkomen voor Jong PSV. "Omdat het zijn eerste stap buiten Brazilië is, gunnen we Savio (voluit Sávio Moreira de Oliveira, red.) de tijd om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving en een nieuwe club. We zijn overtuigd van zijn potentieel", aldus De Jong. PSV verwacht echter het nodige van zijn nieuwste aanwinst. "Wij zien in hem een groot talent en hopen dat dit de start is van een lang traject waarin hij veel mooie momenten met PSV gaat beleven."

PSV is dit seizoen al flink actief geweest op de transfermarkt. Luuk de Jong, Guus Til, Walter Benítez, Boy Waterman, Ki-Jana Hoever en Xavi Simons gingen Savinho voor.

#DoneDeal is een productie van VoetbalPrimeur. In deze podcast, die minstens drie keer per week uitkomt, bespreekt de redactie de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt. Voor updates en meer informatie: volg ook ons op Twitter en Instagram!